CalcalistCalcalist

קבוצת דלק משפרת ההצעה לרכישת ישראכרט לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל

קבוצת דלק משפרת את הצעתה לבעלי המניות של ישראכרט. דלק, שבשליטת יצחק תשובה פרסמה היום הצעה חדשה המשקפת לישראכרט שווי של 3.56 מיליארד שקל, הגבוה ב-200 מיליון שקל לעומת הצעתה הקודמת. 

זו הצעה בשווי הגבוה ביותר שיקבלה ישראכרט מאז נעשו ניסיונות להשתלט עליה. במקביל להצעה של קבוצת דלק, ישנן גם הצעות מצד מנורה מבטחים ובנק ירושלים.

נציין כי היות ודירקטוריון ישראכרט כבר חתם על הסכם מול מנורה מבטחים, הרי שאם בסופו של דבר יחליט לבחור בקבוצת דלק, הוא יצטרך לשלם למנורה פיצוי של 62 מיליון שקל. אם בסופו של דבר קבוצת דלק לא תקבל את האישורים הרגולטוריים להשלמת העסקה, אז היא תשלם לישראכרט רק 36 מיליון שקל, וישראכרט תצטרך לשאת בשאר הסכום שהיא משלמת למנורה מבטחים על ביטול העסקה.

לפי ההצעה, ישראכרט תחלק לבעלי המניות שלה דיבידנד של 1.2-1.3 מיליארד שקל, שיתבסס על הזרמת הון מצד קבוצת דלק. לאחר הדיבידנד תחזיק קבוצת דלק ב-40% ממניות ישראכרט (כיום היא כבר מחזיקה ב-4.9%).

במקביל להצעה של קבוצת דלק, ישנן גם הצעות מצד מנורה מבטחים, עימה כבר חתם דירקטוריון ישראכרט בראשות תמר יסעור על הסכם, וכן הצעה למיזוג מצד בנק ירושלים. גם בנק ירושלים נמצא בשיחות עם דירקטוריון ישראכרט בנוגע לשיפור הצעתו, ולפי הערכות גם הוא ככל הנראה יגיש הצעה משופרת.

מנורה מבטחים, בניהולו של ארי קלמן חתמה לפני חודשיים על הסכם לרכישת השליטה בישראכרט לפי שווי חברה של 3.15 מיליארד שקל. פחות משבוע לפני שאסיפת בעלי המניות של ישראכרט הייתה אמורה להצביע על ההצעה, הוגשו גם הצעות מצד קבוצת דלק ומצד בנק ירושלים. 

כעת אם דירקטוריון ישראכרט יחליט להעדיף את אחת ההצעות הללו, הוא יצטרך לפנות למנורה ולהציע לה לשפר את הצעתה. אם היא תבחר שלא לעשות זאת, תצטרך כאמור ישראכרט לשאת בתשלום פיצוי של 62 מיליון שקל לחברת הביטוח, כך שיש עלות להחלטתה לבחור בהצעה אחרת.

מלבד סוגיית המחיר, מכשול נוסף שעומד בפני קבוצת דלק הוא בקבלת האישורים לעסקה ובראשם קבלת היתר שליטה מבנק ישראל. 

קבלת היתר השליטה אינה טריוויאלית היות ולתשובה יש בעברו שני הסדרי חוב. בקבוצת דלק נמצאים בנושא בקשר עם בנק ישראל מזה חצי שנה, ולפי הודעתם לבורסה הם מעריכים שיקבלו את האישורים הנדרשים. 

"להערכת קבוצת דלק, ישנה סבירות גבוהה לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים לצורך השלמת העסקה. קבוצת דלק נמצאת בתהליך מתקדם מול בנק ישראל לקבלת היתר שליטה, ולאור כך שקבוצת דלק מעריכה, שמאחר והיא אינה פעילה בתחומים פיננסיים, ואינה מתחרה בישראכרט, וכן אינה מהווה תאגיד ריאלי משמעותי או גורם ריכוזי אזי בהתאם לייעוץ שקיבלה, הצעתה אינה צפויה לעורר סוגיות מבחינה תחרותית, וסיכוייה לקבל את אישור רשות התחרות גבוהים משמעותית".


Thêm tin tức từ Calcalist

Thêm tin tức