Stellar (XLM) nedir? Buradan başlayalım isterseniz..
Basitçe ifade etmek gerekirse, Stellar paranın taşınmasına ve depolanmasına izin veren açık bir ağdır. Temmuz 2014'te piyasaya sürüldüğünde, hedeflerinden biri dünyanın bankasız olanına ulaşarak finansal katılımı artırmaktı. Daha sonra önceliklerini, finans şirketlerinin blok zincir teknolojisi aracılığıyla birbirine bağlanmasına yardımcı olmaya kaydırdı. Tüm oluşturulan ağ ve alt yapı ile, benzer bir hizmet için genellikle yüksek komisyonlar talep eden mevcut ödeme sağlayıcılarına, Bankalara meydan okumayı amaçladılar. Stellar benzersizdir. Neden? Çünkü her işlemin maliyeti sadece 0,00001 XLM'dir. Bu kripto para biriminin bir biriminin yazım sırasında yalnızca birkaç kuruşa mal olduğu göz önüne alındığında, bu, kullanıcıların ödeyeceği komisyonu azaltmaya, paralarını korumaya sebep oluyor.
Tüm bunlar size tanıdık geliyorsa (DEFI mantığı) Stellar'ın alt yapısını anlatmakta, Ripple Labs protokolüne (XRP) dayandığını belirtmekte fayda var. Blok zinciri, hard forkun (bu terimi öğrenin lütfen) bir sonucu olarak oluşturulmasına karar verildi ve daha sonra kodlar yeniden yazıldı.
Birkaç blockchain projesi, büyük marka teknoloji şirketleri ve fintech firmalarıyla ortaklıklar kurmayı başarabildi. Stellar ve IBM, büyük finans kurumlarının Stellar ağına işlem göndermesine ve stablecoin (bu terimi de öğrenin.. USDT nedir? cevabı burada gizli) gibi köprü varlıkları kullanarak işlem yapmasına olanak tanıyan bir proje olan World Wire'ın kurulması için anlaştılar, imzayı attılar.
Stellar ağı 2015'te piyasaya sürüldüğünde toplam 100 milyar XLM token piayasaya sürüldü, halka arzını yaptı. 2019'da Stellar Geliştirme Vakfı, kripto para biriminin arzının yarısından fazlasını yaktığını duyurdu. Şu anda toplam arz 48 milyar (rivayet 50 Milyar) XLM'de ve dolaşımdaki arz şu anda 20.7 milyar. Bu operasyon ne anlama geliyor? Stellar Geliştirme Vakfı yaklaşık 27 milyar XLM'yi kontrol ettiği anlamına geliyor. Neden bunu yapmışlar? Hedeflenen operasyonla elde edilen sermayenin bir kısmı pazarlama ve organizasyonun gelişmesine yardımcı olmak için ayrılmışken, yaklaşık üçte biri diğer blockchain girişimlerine yatırım yapmak için ayırmışlar.
Vel hasıl kelam, tüm coinler risklidir. Sizin haberiniz olmadan karar alınır ve uygulanır. Herkes şeffaf olmayabilir. Neden? Çünkü ülkelerin ya da piyasa yapıcı kurumların olmadığı dünyada regülasyon yok! Denetleyen kurum ya da kişi yok. ABD SPK'sı (SEC) tarafından açılan Ripple davası (XRP), XLM üzerinde baskı oluşturur mu göreceğiz. Dava sonucuna göre Ripple tabanlı işlem gören tüm coinler uçabilir. 3-5 X leri görebiliriz
Şu anda coinde ciddi bir hacim ve alım yönlü hareketlenme var. 0,47 USDT hedefi, ilk hedefi olarak görmemiz ve hedefini geçerse sıralı hedefleri FIB değerlerini tabloya işledim. 0,47 hedefine, rakamın üstüne basıp onay almak isteyebilir. Panik yapmayalım. Stop/Loss noktamızı belirleyerek hedefimize salınmasını bekleyelim. Eğer bir de Ripple davadan kurtarırsa paçayı.......
Thông tin và ấn phẩm không có nghĩa là và không cấu thành, tài chính, đầu tư, kinh doanh, hoặc các loại lời khuyên hoặc khuyến nghị khác được cung cấp hoặc xác nhận bởi TradingView. Đọc thêm trong Điều khoản sử dụng.